Nogomet, Šport

“Na igrišču bo vse odvisno od nas samih”

Nogometaše Maribora, jutri, ob 18. uri ,v Ljudskem vrtu čaka tekma 10. kroga Prve lige Telekom Slovenije z velenjskim Rudarjem. Velenjčani letošnje sezone niso začeli najbolje, saj po devetih krogih zasedajo zadnje mesto na prvenstveni lestvici, toda v mariborskem taboru poudarjajo, da jih to ne sme zavesti. Za nameček pa je treba še poudariti, da so “knapi” dobili zadnjo prvenstveno tekmo s kranjskim Triglavom v gosteh. To bo sicer drugi obračun med Mariborčani in Velenjčani v letošnji sezoni. Prvega so s 5:0 v Velenju dobili vijoličasti.

“Tokrat pričakujemo precej drugačno tekmo kot prvič, saj so vse ekipe proti Mariboru še dodatno motivirane, vendar menim, da če bomo “pravi,” potem ne bi smeli imeti težav,” je povedal mariborski vezist Dino Hotić. Dodal je še, da je zelo zadovoljen, ker s soigralci letos še ni izgubil tekme, hkrati pa je v isti sapi poudaril, da si s soigralci po dveh zaporednih neodločenih izidih na domačem terenu, tokrat zelo želi zmage. “Znotraj ekipe se veliko šalimo okoli tega, kdo bo najboljši strelec, vendar se vsi zavedamo, da je to zgolj obrobnega pomena, saj je na koncu najpomembneje, da nizamo odlične rezultate. Pozitivno je tudi dejstvo, da smo z Domžalami igrali neodločeno, zato je motiv pred tekmo z Rudarjem še toliko večji,” je zaključil Hotić.

IMAG1815_1

“Na igrišču bo vse odvisno od nas samih. Pričakujem odlično igro, čeprav mi je jasno, da se do zmage ne bomo sprehodili. Na srečanje se bo treba zelo dobro pripraviti, pri čemer bi rad izpostavil predvsem dobro psihološko pripravljenost. Če bomo vse omenjene pogoje izpolnili, pričakujem, da bi naša kvaliteta morala priti do izraza,” je svoja uvodna razmišljanja pred jutrišnjim obračunom strnil mariborski strateg Darko Milanič. Ob tem se je ozrl tudi na prejšnjo tekmo z Domžalami in povedal:”Menim, da smo večji del zadnje tekme odigrali zelo dobro. Bili smo zelo dinamični, saj smo dosegli dva zadetka, na žalost pa smo ob tem tudi dvakrat nespretno posredovali v obrambi. Poudaril bi, so tekme v gosteh in na domačem terenu različne zgodbe, saj v prvem primeru nasprotnik ni tako odločen v obrambi, medtem ko se vse ekipe v Ljudskem vrtu zelo dobro branijo.”

Mariborčani imajo kar nekaj težav s poškodbami in kartoni, saj v kadru ne bo Marka Šulerja in Aleksandra Rajčevića, zato bo jutrišnji obračun na položaju centralnega branilca začel Luka Uskoković. Poškodovani so tudi Gregor Bajde, Martin Kramarič, Martin Milec in Nardin Mulahusejnović, medtem ko se vračata Denis Klinar in Luka Zahović. Za konec je Milanič nekaj besed namenil še tekmecu: “Na tekmo se ne moremo pripravljati glede na posameznike, ker je bilo v Rudarju v zadnjem času veliko menjav, zato je težko razbrati udarno enajsterico. Enostavneje pa je predvideti njihovo strategijo, zato se ne bomo pogovarjali o imenih, temveč zgolj o postavitvi in načinu igre. To bo naša priprava na tekmeca.”

Primož Soban

september 26, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    september 2018
    P T S Č P S N
    « Avg   Okt »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930