Nogomet, Šport

Vijoličasti štirikrat zatresli mrežo, na koncu pa le remizirali

Nogometaši Maribora so nocoj v Ljudskem vrtu odigrali tekmo z Domžalami, s katero so končali prvo četrtino državnega prvenstva.  Po deževnem dnevu je že v prvi minuti tekme sledil še hladen tuš v obliki avtogola Mitje Vilerja, ki je pomenil vodstvo Domžal. Deset minut kasneje so Mariborčani izenačili. Podajo Tavaresa je v zadetek pretvoril Jan Mlakar. To je bil že njegov 6. gol v letošnjem državnem prvenstvu. Naslednji nevaren poizkus gostov smo videli v 16. minuti, ko je po predložku enega izmed gostujočih nogometašev do strela prišel Kirm, Handanović pa je žogo brez večjih težav ulovil. Na polovici prvega polčasa so domači pričeli prevzemati pobudo in posledično plesti mrežo okoli domžalskih vrat, a si resnejše priložnosti niso ustvarili. Izpostaviti velja tudi nevaren predložek Derviševića iz 36. minute, po katerem je moral Mulalić žogo odbiti. V 40. minuti je s kakšnih 25 metrov streljal še Tavares, a je žoga zletela preko vrat. V 44. minuti pa je, kot že nič kolikokrat, v letošnji sezoni udarila naveza Dervišević-Ivković. Prvi je izvajal kot, drugi pa je bil najvišji v skoku in žogo z glavo poslal v gostujočo mrežo.  Vijoličasti so na odmor odšli z vodstvom 2:1.

IMAG1812

V drugem polčasu so Mariborčani prvič zapretili v 53. minuti, ko je po podaji iz kota do strela z glavo prišel Tavares, a je iz ugodnega položaja meril mimo Mulalićevih vrat. Pet minut kasneje je po lepi podaji Hotića priložnost zapravil še Pihler. Domače navijače je znova zmrazil hladen tuš v 64. minuti, ko je avtogol, po predložku Ibričića in posredovanju Vilerja, dosegel še Ivković. V naslednjih minutah so domači ponovno vzpostavili terensko premoč, ki pa je niso uspeli kronati z zadetkom. V 80. minuti je sodnik Damir Skomina po prekršku nad Sikoškom pokazal rdeči karton Rajčeviću  in dosodil prosti strel, ki ga je izvedel Ibričić, toda Handanović je njegov strel ubranil. Do konca tekme se izid ni več spremenil.

Izjavi po tekmi:

Simon Rožman, trener Domžal:”Čestitke fantom za osvojeno točko. V prestopnem roku smo izgubili nekaj kvalitete. Upam, da je publika uživala v nogometni predstavi. Smo na začetku nove zgodbe, zato trenutno nismo na takšnem nivoju, kot bi si želeli. Maribor trenutno igra zelo všečno, zato sem z neodločenim izidom še toliko bolj zadovoljen.

Darko Milanič, trener Maribora:”Za nami je zelo zanimiva predstava. Mislim, da smo bili večji del tekme boljši tekmec. V obrambi smo nekajkrat nesrečno posredovali, kar nas je na koncu stalo zmage. Pri rezultatu 2:1 smo imeli nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva, toda na žalost jih nismo uspeli realizirati.”

Maribor: Handanović, Šuler (43. Rajčević)  , Viler, Ivković, Vrhovec (73. Vršič), Pihler, Dervišević, Hotić, Mešanović (84. Cretu), Mlakar, Tavares

Domžale: Mulalić, Klemenčič, Ibraimi, Mujan (69. Žužek), Sikošek (87. Hodžić), Kirm, Ibričić, Melnjak, Dobrovoljc, Gnezda Čerin, Vuk (78. Podlogar)

Strelci: 0:1 Viler (1.,avtogol), 1:1 Mlakar (10.), 2:1 Ivković (44.), 2:2 Ivković (64., avtogol)

Rdeči karton: Rajčević (79.)

Primož Soban

september 22, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    september 2018
    P T S Č P S N
    « Avg   Okt »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930