Naše mesto in okolica, Novice

Pred sodiščem v Mariboru znova protestirali Šiškovi privrženci

Danes je pred sodiščem v Mariboru potekal protestni shod, na katerem so udeleženci zahtevali odpravo pripora za Andreja Šiška. Pred sodiščem se je zbralo okoli 50 ljudi, ki so zahtevali izpustitev samooklicanega vojvode Štajerske varde. Po zvočnikih so se vrteli Šiškovi govori in priredbe slovenskih domoljubnih pesmi. “Za koga? Za Šiška!” je odmevalo po Sodni ulici. Med udeleženci shoda je bilo nekaj pripadnikov navijaške skupine Viole, opazili pa smo tudi t.i. pojočega majorja Ladislava Troho.

“Shod smo organizirali v podporo Andreju Šišku. Zahtevamo, da ga izpustijo iz pripora, ker proti njemu nimajo nobenih dokazov, da je storil kakšno kaznivo dejanje. Prav tako menimo, da ni ščuval k nasilnemu rušenju ustavne ureditve. Andrej tega nikoli ni in ne bo počel,” je dejala Anica Bidar, kandidatka za poslanko stranke Zedinjena Slovenija na nedavnih volitvah v Državni zbor. Dodala je še, da bodo protestirali tako dolgo, dokler njihove zahteve ne bodo uresničene, pri čemer načrtujejo nove proteste tudi v prihodnjem tednu. Bidarjeva je izrazila prepričanje, da na tem primeru pade pravna država in povedala, da bodo, v kolikor Šiško ne bo izpuščen iz pripora, zahtevali odstop vlade. Na naše vprašanje, ali ima njihovo početje podporo v javnosti, je odgovorila pritrdilno, in dejala, da se “Slovenci počasi zbujajo iz zimskega spanja.”

IMAG1810

Ostali govorci so Andreja Šiška primerjali z Ivanom Krambergerjem ter govorili, da je on “tista burja, ki lahko prinese spremembe.” Pričakovano so bile na tapeti tudi nevladne organizacije, saj te po mnenju protestnikov načrtno uvažajo migrante in izvajajo “rodomor” nad slovenskim narodom. Šiškovo priprtje je po njihovem mnenju dokaz, da se vladajoča politika boji tistih, ki govorijo resnico. Demonstracije so potekale v znamenju propagande, ki je v marsičem spominjala na trideseta leta prejšnjega stoletja. Za konec naj poudarimo, da so takšna zborovanja dokaz, da je v slovenski družbi marsikaj narobe, kažejo pa tudi na dejstvo, da gospodarska rast ni dosegla vseh ljudi, saj socialne stiske pri marsikom zbujajo frustracije, ki se kažejo v podpori političnim skrajnežem. Politika in institucije bi temu problemu vsekakor morale nameniti več pozornosti.

IMAG1809

Primož Soban

 

september 21, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    september 2018
    P T S Č P S N
    « Avg   Okt »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930