Nogomet, Šport

“Vsaka ekipa, ki pride v Ljudski vrt je maksimalno motivirana”

Nogometaše Maribora v soboto čaka pomembna obračun v državnem prvenstvu. Nasproti jim bo stala ekipa Domžal, ki na lestvici trenutno zaseda 5. mesto in ima za vodilnimi Mariborčani 10 točk zaostanka. V taboru vijoličastih opozarjajo, da je točkovni izkupiček nasprotnika zavajajoč, saj je njihova igra precej boljša od trenutnih rezultatov.

“Reprezentančne akcije je konec. Zdaj so moje misli popolnoma usmerjene na klubsko dogajanje. Menim, da trenutno igramo zelo dobro. Trudimo se, da ne bi prejeli zadetka, kar nam dobro uspeva. Do konca je še veliko tekem, zato zagotavljam, da bomo naredili vse, da naslov državnega prvaka vrnemo v Maribor,” je na druženju z novinarji uvodoma povedal Amir Dervišević. V nadaljevanju se mariborski vezist ni mogel izogniti vprašanju o morebitnem prestopu v tujino:”V času poletnega prestopnega roka je bilo nekaj špekulacij, a se z njimi nisem obremenjeval. Trenutno sem osredotočen zgolj na svoje soigralce. Seveda si želim, da bi odšel v tujino, toda rad bi poudaril, da sem osredotočen zgolj na to, da bi osvojili čim več točk.”

IMAG1795

Nato je misli preusmeril k sobotnemu tekmecu:”Vsaka ekipa, ki pride v Ljudski vrt je maksimalno motivirana. Zelo dobri so iz protinapadov. Tekmo bomo morali dobro odigrati, če jo bomo želeli zmagati. Imamo odličen napad in mlado ekipo.” Za konec se je dotaknil še reprezentančnih porazov proti Bolgariji in Cipru in dejal, da ima Slovenija dobro reprezentanco, ki pa morda med sabo še ni najbolje uigrana. “Trenutno na igrišču ne delujemo najbolje, a prepričan sem, da bo v prihodnje slika povsem drugačna,” je s pogledom v reprezentančno prihodnost zaključil Dervišević.

“V Krškem smo odigrali odlično tekmo. Fantje so bili ves čas osredotočeni na nasprotnika. Pri Domžalčanih je treba razlikovati točkovni izkupiček in njihove predstave. Zagotovo imajo manj točk, kot bi si želeli, a tudi nesporno kvaliteto. V Ljudski vrt se zagotovo ne bodo prišli zgolj branit” je dejal mariborski strateg Darko Milanič. V nadaljevanju je spregovoril še o zdravstven kartonu moštva, ki se trenutno prazni, saj sta s treningi pričela Šuler in Klinar, medtem ko sta med poškodovanimi Milec in Zahović, ki ima težave s trebušnim zidom. Govoric o morebitnem sporu med Zahovićem in Pavlinom pa Milanič ni želel komentirati. Tekma med Mariborom in Domžalami se bo v Ljudskem vrtu pričela v soboto ob 20.15.

Primož Soban

 

september 20, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    september 2018
    P T S Č P S N
    « Avg   Okt »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930