Novice, Slovenija

Mladinski svet Slovenije zadovoljen s koalicijsko pogodbo

Iz Mladinskega sveta Slovenije (MSS) so sporočili, da so zadovoljni z besedilom koalicijske pogodbe, saj je bila upoštevana večina njihovih predlogov. Izrazili so tudi pričakovanje, da bo Slovenija čimprej dobila operativno vlado, ki bo zagotavljala, da zapisani predlogi ne bodo ostali le mrtva črka na papirju.

V MSS-ju so še posebej zadovoljni z obljubami vlade, ki se nanašajo na vzpostavitev demografskega sklada, dviga minimalne plače, boja proti prekarnosti, zagotavljanja socialne in pravne varnosti za samozaposlene, spodbujanju zadružništva in socialnega podjetništva ter zmanjšanja birokratskih ovir za mlade podjetnike.

Posebej pereče področje je tudi stanovanjska problematika, kjer pa je po oceni MSS-ja pozitivno predvsem to, da koalicijska pogodba obljublja zagotovitev pogojev za delovanje stanovanjskih zadrug, dvig sredstev za gradnjo javnih najemnih stanovanj in povečanje fonda najemnih stanovanj. Koalicija se je obvezala, da bo preučila tudi problem padanja participacije mladih na volitvah, kar naj bi v prihodnje reševali z uvedbo državljanske vzgoje v šolah, kot nujna ukrepa pa koalicijska pogodba predvideva tudi prenovo volilnega sistema z večjo možnostjo izbire posameznega kandidata na volitvah ter uvedbo e-volitev.

Tin Kampl

Tin Kampl Foto: MSS

“Pozdravljamo, da so nas politične stranke prepoznale kot relevantnega partnerja in da so številni predlogi Mladinskega sveta Slovenije našli mesto v koalicijski pogodbi. Mladinski svet Slovenije bo spremljal izvajanje koalicijske pogodbe in vladnih politik. Želimo si in verjamemo, da bo nova vlada prepoznala Mladinski svet Slovenije kot strateškega partnerja, s katerim si bo skupaj prizadevala, da prepreči, da bi generacije današnjih mladih bile revnejše kot njihovi starši,” je koalicijsko pogodbo na področju mladinske politike komentiral predsednik MSS-ja Tin Kampl.

Primož Soban

september 6, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    september 2018
    P T S Č P S N
    « Avg   Okt »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930