Nogomet, Šport

Remi Maribora in Celja

Nogometaši Maribora in Celja so nocoj v Ljudskem vrtu odigrali tekmo 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Tekma je imela poseben pomen, saj so vijoličasti na svojih dresih nosili priimek nedavno preminulega zvestega navijača Roka Černica. Pokojnemu so se poklonile tudi Viole, saj niso navijale vse do simbolične 21. minute.

IMAG1753

Na začetku tekme so bili domači nekajkrat dobrem položaju za dosego zadetka, a jim slednjega ni uspelo doseči. To je bilo predvsem posledica številnih neuspešnih podaj v konico napada, kjer Mlakar, Mešanović in Zahović niso dobili uporabne žoge, ki bi jo lahko pretvorili v zadetek. Na drugi strani so se gostje uspešno branili, nekajkrat pa so tudi nevarno zapretili Handanovićevim vratom. V 36. minuti je po podaji Hotića z desne, do strela z glavo prišel Viler, žoga pa je zletela preko gola. Dve minuti kasneje je s strelom s kakšnih 20 metrov poizkusil Hotić, vendar ni bil natančen. V 42. minuti je serijo neuspešnih mariborskih poskusov nadaljeval še Mlakar, saj je z glavo meril mimo desne vratnice. Prvi polčas je tako minil v znamenju neprivlačne nogometne predstave, ki ni ponudila zadetkov.

IMAG1756

V 49. minuti je Zahović zapravil najlepšo priložnost v dotedanjem poteku tekme. Viler je lepo prodrl po levi strani ter podal v kazenski prostor, kjer je Mlakar žogo prepustil Zahoviću, ta pa je s kakšnih desetih metrov meril čez gol. Gostje iz Celja so odgovorili v 51. minuti, ko je po kotu do strela z glavo prišel Džinić, a je Handanović njegov strel ukrotil. V 60. minuti je Luka Zahović lepo prodrl v kazenski prostor, toda tudi tokrat njegov zaključek ni bil dovolj natančen. V 66. minuti je sledil nov nevaren strel gostujočih nogometašev. Požeg Vancaš je lepo preigral mariborske branilce, vendar tudi njemu ni uspelo zatresti mreže. Minuto kasneje je nevarno streljal še Hotić, gostujoči vratar Jurhar pa je žogo odbil v kot. V 73. minuti je lepo priložnost za goste ponovno zapravil Požeg Vancaš, ki se je sam znašel pred Handanovićem, mariborski čuvaj mreže pa je bil tudi tokrat uspešnejši. Vijoličasti so pet minut kasneje  vendarle kronali terensko premoč. Pihler je z desne strani poslal lep predložek v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Šuler in z glavo zadel za vodstvo domačih z 1:0. Večina nas je bila prepričanih, da je ta zadetek že pomenil mariborsko zmago, žal pa so nas gostujoči nogometaši demantirali, saj je v 82. minuti za izenačenje zadel Elvedin Džinić. Poleg neprepričljive igre domačih, je gledalcem v Ljudskem vrtu nekajkrat pritisk dvignil tudi glavni sodnik Rade Obrenović, ki nekajkrat ni dosodil prekrška v korist Mariborčanov. V zaključku tekme bi lahko gostje celo zmagali, kar pa jim je preprečil Jasmin Handanović. Ekipi sta se tako razšli z remijem.

Izjavi po tekmi:

Dušan Kosič, trener Celja:”Mislim, da smo gledali zanimivo tekmo. Večji poudarek je bil na branjenju. V prvem polčasu smo trpeli in imeli nekaj sreče. V drugem polčasu smo nato uspeli zadeti in priti do točke.”

Darko Milanič, trener Maribora: “Odigrali smo tekmo v kateri je nasprotnik igral disciplinirano. Imeli smo posest in iniciativo. Ko smo se odprli so si Celjani ustvarili nekaj priložnosti. V trenutkih, ko bi lahko nasprotnika ogrozili nismo dovolj dobro sprejeli žoge. Žal mi je, da nisem uspel zapreti tekme. V nasprotju s prejšnjimi tekmami se nam tokrat žal ni izšlo.”

Maribor: Handanović, Šuler, Viler, Ivković, Pihler, Vrhovec (70. Vršič), Dervišević, Hotić, Mešanović (89. Bajde), Zahović, Mlakar (60. Tavares)

Celje: Jurhar, Pišek, Džinić, Ibišević, Vidmajer, Pungaršek, Požeg Vancaš, Zaletel (77. Cvek), Lotrič (90. Pečnik), Andrejašič, Travner

Strelca: 1:0 Šuler (78.), 1:1 Džinić (82.)

Rumeni karton: Požeg Vancaš (54.), Jurhar (90+3) ; Ivković (70.), Vršič (90.),

Primož Soban

 

avgust 26, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    avgust 2018
    P T S Č P S N
    « Jul   Sep »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031