Nogomet, Šport

Vijoličasti ostali brez evropske jeseni; Tavares tragični junak tekme

Pred “tekmo leta” je v Ljudskem vrtu odmeval refren pesmi Edvina Fliserja “debeli kruh nam rejže, sladko vince strejže, tota naša Štajerska,” kar je bil pokazatelj dobrega vzdušja. Gledalci so bili optimistični in polni upanja, da bodo tudi ob koncu tekme tako dobro razpoloženi. “Maribor,” je odmevalo s tribun Ljudskega vrta. Gostje so na tekmi nastopili v oranžnih dresih, zato bi morda kakšen neveden gledalec mislil, da je na tekmi nizozemske nogometne reprezentance. Začetek tekme je minil brez omembe vrednih priložnosti na eni ali drugi strani. Mariborčani so tekmo začeli nekoliko nervozno, saj so naredili kar nekaj napak pri podajah in zaustavljanju žoge. Po 15. minuti so Mariborčani imeli terensko premoč, katere posledica je bil strel Tavaresa v 18. minuti, a je gostujoči vratar McGregor žogo odbil. V 20. minuti je iz dobrega položaja preko vrat streljal tudi Luka Zahović. Vijoličasti so še naprej narekovali ritem, a jim zadetka ni uspelo doseči, saj so se gostje v svojem kazenskem prostoru disciplinirano branili. Mariborski pritisk je nato nekoliko popustil. V 36. minuti je s prostega strela nevarno sprožil Dervišević, gostujoči vratar McGregor pa je žogo izbil v kot. V 39. minuti je eden izmed Škotov v svojem kazenskem prostoru igral z roko, sodniška piščalka pa je ostala nema. V 42. minuti je do lepe priložnosti za zadetek prišel Vrhovec, a je žoga na koncu pristala v naročju gostujočega vratarja McGregorja. Moštvi sta tako na odmor odšli z izidom 0:0.

IMAG1695

Gostje so na začetku 2. polčasa prvič nevarno zapretili v 48. minuti, ko je eden eden izmed gostujočih nogometašev nevarno streljal z razdalje, Handanović pa je njegov strel odbil. V 49. minuti je imel lepo priložnost še Hotić, a so gostujoči branilci njegov strel še pravočasno blokirali. V 56. minuti je ponovno nevarno streljal Dervišević, žoga pa se je dotaknila enega izmed gostujočih nogometašev in zletela mimo leve vratnice. Vijoličasti so tudi v 2. polčasu pletli mrežo okrog škotskih vrat, vendar jim to ni nič pomagalo, saj so bili v zaključkih vselej premalo natančni. Gostje so se še naprej rutinirano branili, domačim navijačem pa je živce paral tudi vratar Allan McGregor. Ta se je ponovno izkazal v 71. minuti, ko je ubranil stoodstotno priložnost Marcosu Tavaresu. Domači so v zadnjih minutah poskušali napraviti preobrat, toda podobno kot celotno tekmo so bili vselej nenatančni ali za korak prepočasni. Za nekoliko razburjenja je ob koncu tekme poskrbel še belgijski sodnik, ki je po prekršku nad Zahovićem dosodil najstrožjo kazen za domače. Toda tudi to je zapravil danes zelo nerazpoloženi Tavares. Mariborski kapetan je nocoj nedvomno bil tragični junak srečanja. Mariborčanom tako še enkrat več ni uspelo nadoknaditi zaostanka s prve tekme.

Izjave po tekmi:

Darko Milanič, trener Maribora:”Za nami je tekma, na kateri nam ni uspelo napredovati. Igrali smo dobro, vendar nismo imeli sreče, da bi dosegli gol. Menim, da smo si zaslužili gol. Nismo izkoristili pritiska, ki smo ga ustvarili skozi celo tekmo.”

Blaž Vrhovec, igralec Maribora: “Zmanjkal nam je kanček sreče, da bi dosegli gol. Če bi zadetek dosegli dovolj zgodaj, bi morda nasprotnik postal bolj živčen. Na ta način bi imeli več možnosti za napredovanje.”

Steven Gerrard, trener Glasgow Rangers: Menim, da je bila moja ekipa odlična. Igrali smo proti ekipi z veliko izkušnjami, zato sem še toliko bolj vesel, da nam je uspelo, saj smo skupaj šele tri mesece. Zelo sem zadovoljen s predstavo vratarja McGregorja. Škoda je le, da ni nekoliko mlajši. Sedaj se bomo posvetili naslednjemu tekmecu Ufi.”

Maribor: Handanović, Šuler, Ivkovič, Viler, Klinar (52. Pihler), Vrhovec, Dervišević (73. Vršič), Mešanović (80. Mlakar), Hotić, Tavares, Zahović

Glasgow Rangers: McGregor, Goldson, Katić, Tavernier, Halliday, Jack, Ejaria (68. Kent), Daniel Candeias, Arfield, Murphy (McCrorie), Morelos

Rumeni karton: Ejaria (27.), Candelas (32.), Murphy (36.), Arfield (89.)

 

Primož Soban

avgust 16, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    avgust 2018
    P T S Č P S N
    « Jul   Sep »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031