Nogomet, Šport

“Naredili bomo vse, da bomo zmagali.”

Nogometaše Maribora jutri čaka povratna tekma 3. kroga kvalifikacij za Ligo Europa z ekipo Glasgow Rangers. V mariborskem taboru optimistično pričakujejo jutrišnji dvoboj. Igralci naj bi menda zelo zavzeto trenirali, kar je potrdil tudi domači strateg Darko Milanič:”Po tem, kar vidim, lahko rečem, da igralci komaj čakajo tekmo. Čaka nas zanimiv dvoboj proti zahtevnemu nasprotniku. Želimo odigrati tekmo brez napak in doseči zmago, ki bi nas popeljala naprej.” Pred tekmo je optimističen tudi napadalec Jasmin Mešanović. Povedal je, da ve kakšen obračun ga jutri čaka s soigralci. “Nasproti nam bo stal zelo močan nasprotnik, vendar menim, da smo sposobni doseči dva zadetka, in dokazati, da smo kvalitetnejša ekipa. Kot je že povedal trener, moramo odigrati tekmo s čim manj napakami, hkrati pa bomo morali biti v napadu podobno učinkoviti kot na tekmi proti Gorici,” je svoja pričakovanja strnil 26-letni Bošnjak v dresu Maribora.

Milanič se je ozrl tudi proti dvoboju v Glasgowu prejšnji teden in ocenil, da so njegovi varovanci predvsem v prvem polčasu pokazali veliko kombinatorike in sodelovanja. Dodal je še, da so si ustvarili nekaj priložnosti, ki so jih na žalost zapravili, ob tem pa so naredili še preveč napak. Opozoril je tudi, da so Škoti zelo hitri in nevarni iz protinapadov. Zanje je značilno tudi, da neradi igrajo okoli postavljene obrambe, temveč zelo hitro pošljejo nevaren predložek v kazenski prostor. “Vse to smo že doživeli na Škotskem, zato smo nanje precej bolje pripravljeni. Vsekakor pa je dejstvo, da bomo morali napadati, a pri tem tudi paziti, da ne bomo preveč “odprti,” je o taktični pripravi na tekmo povedal mariborski trener.

IMAG1686

Po njegovem mnenju bodo imeli Mariborčani precej priložnosti za dosego zadetka s prekinitev. Poudaril je, da bodo morali njegovi igralci izsiliti prekrške na robu kazenskega prostora, nato pa bo treba najti še dobrega izvajalca prostih strelov. “Naredili bomo vse, da bomo zmagali. Zavedam pa se tudi, da bomo morali biti v napadu zelo bojeviti. Ljudski vrt mora biti naš 12. igralec, vendar moram povedati, da je iluzorno računati na to, da je tekmec iz Otoka bistveno slabši na našem igrišču. Nadejam pa se, da bomo mi bistveno boljši, s čimer bomo tekmeca umirili, ” je zaključil Milanič.

Vstopnice je še možno kupiti jutri v predprodaji ter tudi na stadionu pred tekmo. Za imetnike vstopnic bo po 17. uri organiziran brezplačni prevoz z mestnim avtobusom.

Primož Soban

avgust 15, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    avgust 2018
    P T S Č P S N
    « Jul   Sep »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031