Nogomet, Šport

Optimistično proti Glasgowu

Nogometaši Maribora so danes z letom proti Glasgowu pričeli pisati novo poglavje v letošnjih evropskih nastopih. Na Letališču Edvarda Rusjana se je zbralo 22 igralcev, na Škotsko zaradi poškodbe nista odpotovala Martin Milec in Aleksander Rajčević.

Izmed vijoličastih bojevnikov je nekaj besed novinarjem namenil centralni branilec Marko Šuler, ki je povedal: “Zgodovina gostovanj na Škotskem je zares lepa, a menim, da bo treba spisati nekaj novega. Rangersi so “neznanka,” saj so se pred kratkim vrnili v elitni razred z novim trenerjem, ki zagotovo nosi poseben žar. Potrebno bo zaigrati res dobro, da se domov vrnemo z dobro popotnico.” Mariborčani na letošnjih evropskih tekmah še niso prejeli zadetka, vendar se po Šulerjevih besedah na to ne gre zanašati, saj je v obrambi potrebno disciplinirano igrati na vsaki tekmi. Mariborski branilec se je dotaknil tudi vzdušja na stadionih obeh tekmecev Celtica (Celtic Park) in Rangersov (Ibrox) ter dejal, da pričakuje izjemno vzdušje pri nasprotniku, ki so mu vijoličasti trn v peti.

IMAG1673

 

Kot je že v navadi, je za nogometaši do besede prišel še mariborski strateg Darko Milanič. Tudi on se ni mogel izogniti obujanju spominov iz leta 2011, ko so vijoličasti prvič izločili slovitega tekmeca in se uvrstili v Ligo Europa. “V Glasgowu smo doživeli prvi veliki evropski trenutek. Na Škotskem smo dosegali res velike uspehe. Mislim, da bodo Škoti zelo “napaljeni,” saj ne znajo igrati drugače kot napadalno. Na domačen igrišču so zmeraj usmerjeni naprej in izredno dinamični. Mislim, da tudi proti nam ne bo nič drugače,” je svoja uvodna razmišljanja strnil Milanič. V nadaljevanju je dejal še, da pričakuje, da bo nasprotnik jurišal na mariborska vrata, vendar bodo morali njegovi varovanci najti način, kako priti v Ljudski vrt s pozitivnim rezultatom.

IMAG1675

 

Zanimivo je tudi dejstvo, da je zdajšnji trener Rangersov Steven Gerrard lani kot pomočnik trenerja z Liverpoolom že gostoval v Mariboru. “Prepričan sem, da nas je ne glede na to dejstvo zelo dobro proučil. V strokovnem štabu zagotovo vedo, da naše moštvo že leta nastopa v Evropi ter, da imamo veliko izkušenj, zato nas bodo vzeli zelo resno,” je svoje mnenje o zanimivem naključju povedal Milanič. Nekateri mariborski nogometaši so že igrali proti jutrišnjemu tekmecu, vendar to nikakor ne pomeni, da se bodo s Škoti spustili v dir. “To bo tekma, kjer bodo domači gledalci zagotovo nasprotnikov 12. igralec. Na igrišču moramo odgovoriti pravilno in si upati igrati,” je svoja pričakovanja strnil Milanič.

Primož Soban

 

avgust 8, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    avgust 2018
    P T S Č P S N
    « Jul   Sep »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031