Nogomet, Šport

Vijoličasti odleteli proti Tirani

Nogometaši Maribora so danes z Letališča Edvarda Rusjana odleteli v Tirano, kjer jih  jutri čaka prva tekma kvalifikacij za Ligo Europa proti ekipi Partizani. O pričakovanjih pred prvim preizkusom v novi sezoni sta spregovorila kapetan Marcos Tavares in trener Darko Milanič.

IMAG1469

Tavares je dejal, da so njegovi soigralci in trener zelo dobro analizirali albanskega predstavnika. “Jutri pričakujemo zelo težko tekmo, vendar si želimo zmagati. Hvala bogu, da je prišel dan, ko bomo igrali zares. V pripravljalnem obdobju smo zelo veliko trenirali, zato mislim, da smo na pravi poti. Želimo si zmage.” Mariborski kapetan je nekaj besed namenil tudi albanskemu predstavniku, za katerega je dejal, da ima zelo visoke igralce. Značilnost njihove igre so tudi dolge podaje na hitre napadalce, na katere bodo morali Mariborčani zelo paziti. Po Tavaresovem mnenju je prednost Mariborčanov tudi to, da prvo tekmo igrajo v gosteh in tam dosežejo zadetek, kar se je kot odločilno pokazalo tudi v minulih sezonah.

IMAG1470

Milanič je kapetana dopolnil z naslednjimi besedami:”Priprave so bile zelo uspešne, zato komaj čakamo, da se začne zares.” Strateg vijoličastih je podobno kot kapetan dejal, da pričakuje zelo zahtevno tekmo, a hkrati verjame v svoje varovance, ki bodo po njegovem mnenju morali odigrati dobro, odločno in kvalitetno. “Nasprotnike smo v kratkem času spoznali, kolikor se je to sploh dalo. Glede naše začetne enajsterice pa posebnih dilem nimam. Imamo svojo idejo in strategijo, ki ju bomo poskušali uresničiti tekom srečanja,” je taktiko pred dvobojem v Albaniji na kratko opisal Milanič. Prvi mož mariborske stroke se ni mogel izogniti tudi opisu nasprotnika:”Partizani so organizirano moštvo, ki je zelo dobro vodeno. V obrambi in v napadu imajo svoj način, s katerim te želijo ogroziti. Posebej nevarni so pri prekinitvah. Želim si, da bi v naši igri zadržali ravnovesje med obrambo in napadom.”

IMAG1472

Mariborčane čaka zelo naporno poletje, saj bodo morali, če se želijo uvrstiti v skupinski del Lige Europa, odigrati kar osem tekem, pri čemer ne bodo imeli premora vse do konca avgusta. “Pot do skupinskega dela je res zelo dolga, a hkrati tudi priložnost za dokazovanje, ki jo bodo imeli vsi igralci,” je na izziv odgovoril Milanič. Za konec je spregovoril še o odhodu Damjana Boharja, ki bo kariero nadaljeval pri poljskem prvoligašu Zaglebie Lubin:”Damjan si je zelo želel oditi. V novi sredini mu želim veliko uspeha in novih izzivov. O morebitnih nadaljnjih spremembah v kadru pa je v tem trenutku nemogoče govoriti, saj gre za zelo dolgo obdobje.”

Tekma v Tirani se bo na stadionu Selman Stërmasi pričela jutri, ob 17. 30. Prenosa tekme na žalost ne bo, saj nobeni televiziji ali NK Mariboru ni uspelo zakupiti pravic.

Primož Soban

 

julij 11, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    julij 2018
    P T S Č P S N
    « Jun   Avg »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031