Dogaja se, Koncerti

Lent v znamenju Groovocada, Katalene in ognjemeta

Na Festivalu Lent sta sinoči na Jurčkovem odru nastopili zasedbi Groovocado in Katalena. Prvi so se predstavili s standardnim repertoarjem, ki obsega zvrsti, kot so soul, funk, disco, pop ter rokenrol, medtem ko je Katalena znana po svojevrstni interpretaciji slovenskih ljudskih pesmi.

IMAG1353

Lahko bi rekli, da sta obe zasedbi ob Jurčkov oder privabili lepo število obiskovalcev, ki so se nalezljivo zibali ob privlačnem ritmu zvokov iz njunih glasbil. Člani zasedbe Groovocado zase pravijo, da so delavski bend, ki za lastno dušo igra zgoraj omenjene zvrsti glasbe. Nekoliko bode v oči pridevnik “delavski,” saj bi jim lahko nevedni “poznavalci” v današnjih časih mirno pripisali drugačen glasbeni repertoar, a glavno je, da se oni in njihovi poslušalci ob tem dobro počutijo in zabavajo. Njihova glasba je primerna za tiste, ki se niso povsem podredili okusu komercialnih radijskih postaj, a jim tudi zgolj umetniška glasba ni blizu.

IMAG1359

Katalena se je poslušalcem predstavila z nekaterimi starimi uspešnicami, hkrati pa je zaigrala nekaj pesmi s svojega novega albuma z naslovom Človek ni zver. Naslov je povzet po verzu pesnika Iva Brnčića in se nanaša na to, kako človek za razliko od živali svoj plen ubije na bolj sofisticiran način. Repertoar Katalene je za razliko od Groovocadovega precej bolj umetniški, a to ne pomeni, da je za ljubitelja “mainstream” glasbe nezanimiv. To je potrdilo tudi razmeroma številčno občinstvo, ki se je navkljub slabemu vremenu zbralo pred Jurčkovim odrom.

IMAG1367

Po obeh koncertih  je nebo nad Mariborom razsvetlil še ognjemet, ki pa ni bil tako veličasten kot nekateri prejšnji. Sinočnji večer je navkljub, ne ravno najlepšemu vremenu, minil v prijetnem vzdušju, čeprav je Festival Lent zaradi okrnjenega proračuna nekoliko manj veličasten kot v svojih zlatih časih. Vesela novica pa je, da se je letos na festivalsko dogajanje ponovno vrnil Glavni oder na Dravi, kar festivalu spet vrača nekdanji sijaj. Dogajanju na njem bomo posvetili več pozornosti v naslednjih dneh.

Primož Soban

junij 24, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
  Koledar objav
  junij 2018
  P T S Č P S N
  « Maj   Jul »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930