Odbojka, Šport

Kovač objavil spisek za svetovno prvenstvo

Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Slobodan Kovač bo na pripravah za septembrsko svetovno prvenstvo v Italiji in Bolgariji računal na 21 igralcev, ki jih je uvrstil na svoj spisek. Na njem so vsi naši najboljši odbojkarji, poleg njih pa tudi igralci, ki so v letošnji evropski ligi nosili največje breme.

Svetovno prvenstvo bosta med 12. in 30. septembrom skupaj gostili Italija in Bolgarija, v boj za naslov svetovnih prvakov pa se v družbi še 23 reprezentanc prvič doslej podajajo tudi slovenski odbojkarji. Ti so si svoj prvi nastop med svetovno elito zagotovili na lanskih kvalifikacijah v Ljubljani, potem ko so premagali Gruzijo, Latvijo, Portugalsko, Izrael in favorizirano Belgijo.

Slovenski selektor Slobodan Kovač in njegov pomočnik Samo Miklavc v letošnji evropski ligi na najboljše igralce nista računala in sta jim namenila daljši počitek, po njem so fantje začeli z delom po individualnem programu. Reprezentanca se bo vnovič zbrala v drugi polovici julija, srbski strateg na slovenski klopi pa računa na 21 odbojkarjev. Poleg že preizkušenih igralcev so na njegovem spisku tudi odbojkarji, ki so letos prvič dobili priložnost za dokazovanje v reprezentančnem dresu, srednji bloker Matic Videčnik, sprejemalec Jure Okroglič, podajalec Uroš Planinšič in korektor Jernej Detela. Edini novinec je komaj šestnajstletni sprejemalec Rok Možič, sicer eden največjih upov slovenske odbojke.

Prvi del priprav bodo odbojkarji predvidoma opravili v Mariboru. V sklopu priprav bo izbrana vrsta odigrala pripravljalni tekmi z evropsko podprvakinjo Nemčijo, ki sicer ni med desetimi evropskimi državami, ki jih bomo lahko spremljali v Italiji in Bolgariji. Vrhunec priprav bo predstavljal močan mednarodni turnir, ki bo od 6. do 8. septembra potekal v Ljubljani, na njem pa bodo, ob Sloveniji, zaigrale še tri svetovne velesile, ZDA, Kanada in Iran.

_mKvalifikacije SP_maj 2017_Ljubljana (1) (1)

Velja še omeniti, da je zanimanje za svetovno prvenstvo, na katerem se bodo naši odbojkarji, v okviru skupine A, v Firencah pomerili z Dominikansko republiko, Japonsko, Belgijo, Argentino in Italijo, izjemno. Organizatorji so namreč večino vstopnic za skupinski del tekmovanja že prodali. »Na Odbojkarski zvezi Slovenije smo vložili veliko naporov, da smo slovenskim navijačem zagotovili maksimalno možno število vstopnic, ki smo jih v sklopu kvote imeli na voljo. Zanimanje za svetovno prvenstvo je zares veliko in ker posamezna vstopnica zagotavlja ogled vseh tekem na enem dnevu in ker Slovenija igra v skupini z Italijo, smo le stežka, tudi po večkratnem posredovanju tako pri organizatorjih kot pri Mednarodni odbojkarski zvezi FIVB, prišli do paketa 600 vstopnic. A tudi te so praktično že pošle, saj očitno zgodovinski nastop naše reprezentance na svetovnih prvenstvih slovenske ljubitelje odbojke in športa zelo zanima,« je pojasnil generalni sekretar OZS, Gregor Humerca.

Seznam slovenske moške odbojkarske reprezentance za svetovno prvenstvo:

1 Dejan Vinčić podajalec
2 Gregor Ropret podajalec
3 Uroš Planinšič podajalec
4 Mitja Gasparini korektor
5 Tonček Štern korektor
6 Jernej Detela korektor
7 Alen Pajenk srednji bloker
8 Jan Kozamernik srednji bloker
9 Sašo Štalekar srednji bloker
10 Matic Videčnik srednji bloker
11 Dane Mijatović srednji bloker
12 Tine Urnaut sprejemalec
13 Klemen Čebulj sprejemalec
14 Alen Šket sprejemalec
15 Jan Klobučar sprejemalec
16 Jure Okroglič sprejemalec
17 Rok Možič sprejemalec
18 Žiga Štern sprejemalec
19 Jani Kovačič prosti igralec
20 Urban Toman prosti igralec
21 Klemen Hribar prosti igralec

P. S.

junij 19, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    junij 2018
    P T S Č P S N
    « Maj   Jul »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930