Odbojka, Šport

Kovač objavil seznam igralcev za Evropsko ligo

Iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) so sporočili, da je selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Slobodan Kovač objavil spisek 18 odbojkarjev, na katere bo računal v letošnji evropski ligi. V pomlajeni izbrani vrsti, ki bo z nastopi začela 20. maja, so štirje novinci.

Slovenska reprezentanca bo v letošnji sezoni nastopila v evropski ligi, naše odbojkarje pa čaka tudi  prvi nastop na septembrskem svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji. V evropski ligi se bo naša izbrana vrsta predstavila brez najbolj izkušenih odbojkarjev, kot so Tine Urnaut, Mitja Gasparini, Dejan Vinčić, Klemen Čebulj, Alen Pajenk, Alen Šket, Jani Kovačič, Danijel Koncilja in Gregor Ropret.

KV_sp2018_Ljubljana

Slobodan Kovač Foto: OZS

Ob že standardnih članih reprezentance, Janu Kozamerniku, Sašu Štalekarju, Tončku Šternu in Urbanu Tomanu ter občasnih reprezentantih Žigi Šternu, Klemenu Hribarju in Diku Puriću bodo priložnost za dokazovanje dobili tudi ostali odbojkarji s Kovačevega seznama, med katerimi so tudi štirje novinci, podajalec Uroš Planinšič, korektor Jernej Detela in sprejemalca Jure Okroglič in Primož Vidmar.

EP2017_POL-SLO

Kovač, ki mu bosta pomagala Samo Miklavc in Sebastijan Škorc, bo odbojkarje prvič zbral 30. aprila v Kranjski Gori. Reprezentanca bo tam ostala vse do odhoda na Nizozemsko, kjer jo 20. maja čaka prvi obračun v evropski ligi. Iz Doetinchena bodo slovenski odbojkarji odpotovali v ukrajinski Ivano-Frankivsk, pred domačimi navijači pa se bodo prvič predstavili 27. maja v Mariboru, ko bodo igrali proti Turčiji. Sledila bodo še gostovanje v Turčiji (30. maja) in domači tekmi proti Ukrajini in Nizozemski, 3. oz. 6. junija. Evropska liga se bo končala 13. in 14. junija z zaključnim turnirjem najboljših ekip iz vseh treh skupin, in organizatorja, ki za zdaj še ni znan.

Drugi del priprav bo reprezentanca, tokrat v polni zasedbi, začela julija, ko se bodo slovenski odbojkarji pripravljali na nastop na svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji. Slovenski odbojkarji bodo igrali v skupini A v Firencah skupaj z Dominikansko republiko, Japonsko, Belgijo, Argentino in Italijo.

Tik pred odhodom na svetovno prvenstvo od 6. do 8. septembra bo pri nas potekal še močan pripravljalni turnir, na katerem bodo ob Sloveniji nastopile še tri elitne reprezentance z vrha svetovne lestvice ZDA, Kanada in Iran.

SPISEK MOŠKE ODBOJKARSKE REPREZENTANCE

EVROPSKA LIGA 2018

PODAJALCI:

 Planinšič Uroš, Maribor (SLO)

 Kök Aleš, Triglav Kranj (SLO)

 Matija Jereb, Salonit Anhovo (SLO)

KOREKTORJI:

Vrtovec Matic, Salonit Anhovo (SLO)

Detela Jernej, Maribor (SLO)

Štern Tonček, Blu Volley Verona (ITA)

SREDNJI BLOKERJI:

Mijatović Dane, Noliko Maseik (BEL)

Kozamernik Jan, Trentino Volley (ITA)

Štalekar Sašo, Calcit Volley (SLO)

Videčnik Matic, ACH Volley Ljubljana (SLO)

Purić Diko, ACH Volley Ljubljana (SLO)

SPREJEMALCI:

Okroglič Jure, Calcit Volley (SLO)

Vidmar Primož, Calcit Volley (SLO)

Klobučar Jan, MKS Bedzin (POL)

Štern Žiga, Stade Poitevin (FRA)

Kök Matej, ACH Volley Ljubljana (SLO)

PROSTA IGRALCA:

Toman Urban, Triglav Kranj (SLO)

Hribar Klemen, Calcit Volley (SLO)

P.S.

april 17, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    april 2018
    P T S Č P S N
    « Mar   Maj »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30