Nogomet, Šport

Vijoličasti navkljub terenski premoči zgolj remizirali z Aluminijem

Zeleno igrišče sredi belega Maribora je bilo danes prizorišče obračuna med Mariborom in Aluminijem. V Ljudskem vrtu se je pri temperaturah krepko pod ničlo zbralo okoli 1500 gledalcev, ki so v uvodnih minutah bili priča igri med obema kazenskima prostoroma brez izrazitejših priložnosti na eni ali drugi strani. V 13. minuti je po po podaji iz kota Vršiča do strela z glavo prišel Cretu, vendar ni resneje ogrel dlani gostujočega vratarja Kovačića. Igralci v vijoličastih dresih so imeli v naslednjih minutah terensko premoč, ki pa ni obrodila sadov. Romun v vijoličastem dresu je do strela prišel še v 19. minuti, toda tudi ta poskus ni resneje ogrozil gostujočih vrat. V 35. minuti je za vijoličaste s kakšnih 25 metrov streljal še Bohar, vendar podobno kot njegov predhodnik ni uspel zatresti mreže, saj je vratar žogo ulovil. Domačini so proti koncu 1. polčasa ponovno pričeli prevzemati pobudo, a njihovi napadi so bili še naprej jalovi. Še najnevarnejši je bil strel Mlakarja v 43. minuti, ko je Matija Kovačić žogo s skrajnimi močmi odbil v kot. Ekipi sta tako na odmor odšli brez zadetkov.

IMAG0998

V začetku drugega polčasa so prek Boharja in Cretuja ponovno nevarno zapretili vijoličasti, njuna strela pa nista prinesla spremembe rezultata. V drugem delu se je nadaljevala zgodba iz 1. polčasa, saj so bili Mariborčani  več pri žogi, vendar je nikakor niso uspeli spraviti v mrežo. Ob takšni igri je bilo iz občinstva slišati vedno več žvižgov. Za dodatno razburjenje je poskrbel glavni sodnik Asmir Sagrković, ki v 80. minuti ni piskal prekrška nad Mešanovićem, potem ko je ta preigral gostujočega vratarja ter po dvoboju z Jurčevićem padel v kazenskem prostoru gostov. V 83. minuti je iz prostega strela nevarno streljal Vršič, žoga pa je zletela mimo desne vratnice Aluminijevih vrat. Gostje iz Kidričevega si na današnji tekmi niso priigrali nobene zrelejše priložnosti. Do konca srečanja je tako ostalo pri začetnih 0:0.

Izjavi po tekmi:

Darko Milanič, trener Maribora: “Rezultatsko nam ni šlo nič po načrtu. Prepričan sem, da si bomo izgubljeni točki povrnili. Gol je visel v zraku, a na žalost nismo uspeli zadeti. Zadovoljen sem z igro Jana Mlakarja, ki pa je v drugem polčasu dobil močan udarec v gleženj, zato sem ga moral zamenjati. Želeli smo prebiti njihovo zgoščeno igro z raznovrstnostjo, kar pomeni igro v globino in širino. Zadovoljen sem s pristopom, rezultat pa pomeni, da bomo v prihodnje morali biti bolj natančni pri podajah.”

Oliver Bogatinov, trener Aluminija: “Danes smo osvojili točko, s čimer smo bližje tekmovalnemu cilju, kar pomeni obstanek v prvi ligi brez kvalifikacij. Izbral sem najboljšo enajsterico za današnjo tekmo. Mislim, da so upravičili moje zaupanje.”

Maribor: Handanović, Milec, Ivković, Rajčević, Kolmanič, Cretu (78. Dervišević), Pihler (78. Bajde), Bohar, Vršič, Mlakar (65. Mešanović), Zahović

Aluminij: Kovačič, Jakšić, Martinović, Zeba, Jurčević, Petrovič, Vrbanec, Kepir (63. Marinšek), Ivančić (62. Tahiraj), Krajnc, Nunić (84. Kidrič)

Rumeni karton: Milec (73.)

Primož Soban

februar 25, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    februar 2018
    P T S Č P S N
    « Jan   Mar »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728