Dogaja se, Koncerti

Koncert sladkega okusa

V zadnjem času so se prebivalci dežele na sončni strani Alp navzeli precej slabega glasbenega okusa. Tako smo celo na javni RTV vsak petek deležni alpskega kiča v obliki Modrijanov. Nič bolje se ne godi niti drugim zvrstem glasbe, kar se (ponovno) kaže v ne najbolj posrečenem izboru skladb za slovenskega predstavnika na letošnjem Eurosongu. Posebno poglavje so tudi ceneni glasbeni izvajalci s področja nekdanje Jugoslavije, saj na njihove viže naša mladina zelo rada poplesava, a o tem bomo spregovorili kdaj drugič.

IMAG0996

Sinočnji koncert skupine Smooth taste v Pisarni zagotovo ne sodi med zgoraj omenjene. Skupina si je leta 2016 začela utirati pot na glasbene odre s ciljem, da zadovolji poslušalstvo z izbranim okusom, kar je potrdila tudi na sinočnjem koncertu. Repertoar od tujih izvajalcev je obsegal pesmi skupin, kot so Deep Blue Something, Cold Play, Sia in mnogih drugih. Od domačih glasbenikov so publiko zabavali s pesmimi Vlada Kreslina, Siddharte in Gala Gjurina. Člani zasedbe so ob tem predstavili tudi tri avtorske pesmi, in sicer Poet, Nekaj lepega ter Streets of Merseyside, ki je nastala v sodelovanju s slovensko navijaško skupino nogometnega kluba Liverpool. Pesem je posvečena 96 navijačem, ki jih je leta 1989 na tekmi angleškega pokala poteptala množica na stadionu Hilsborough.

Koncert je minil v prijetnem vzdušju, saj se je publika zabavala ob taktih najbolj priljubljenih domačih in tujih izvajalcev, hkrati pa ga je s humorjem še posebej začinil tudi vokalist Aljaž Ramot. Smooth taste si vsekakor zasluži pohvalo, zato si želimo, da bi v prihodnje organizirali še več podobnih koncertov.

Primož Soban

februar 24, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    februar 2018
    P T S Č P S N
    « Jan   Mar »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728