Odbojka, Šport

Od četrtka do sobote bodo Hoče v znamenju odbojkarskega spektakla

Danes je v centru Draš v Mariboru potekala tiskovna konferenca pred finalnim turnirjem za pokal Slovenije v odbojki, ki bo od četrtka do sobote potekal v Hočah. Pri dekletih bosta polfinalna dvoboja potekala v četrtek med ekipama Nove KBM Branika in Alianse iz Šempetra ter Formule Formis iz Rogoze in Calcita iz Kamnika. Pri fantih pa se bosta v petek pomerili ekipi Triglava in Calcita ter Hoč in ACH Volleya iz Ljubljane. Uvodna beseda je pripadla Alešu Andloviču, trenerju odbojkarjev OK Hoče, ki turnir tudi organizira. Andlovič je povedal, da je bila organizacija zaključnega turnirja že nekaj let njihova srčna želja in dodal, da je na odločitev vplival tudi ugoden žreb za hoško ekipo, saj je dobila premagljive nasprotnike, kar ji je omogočilo, da se je uvrstila med štiri najboljše ekipe v pokalnem tekmovanju. Izpostavil je tudi, da imajo v Hočah zelo uspešno žensko ekipo, kar je zanje predstavljalo še dodaten motiv in izrazil pričakovanje, da bodo lahko gledalci uživali v odbojkarskem spektaklu. Glede nasprotnikov iz Ljubljane pa je povedal:”Če ne bi verjeli v to, da lahko presenetimo ACH, bi že pred začetkom tekme izobesili belo zastavo. Tega zagotovo ne bomo storili. Igralci se zavedajo, da je ta tekma nagrada za trdo delo skozi vso sezono. V pokalnem tekmovanju odloča samo ena tekma, zato mora biti ekipa tisti dan v zelo dobri dnevni formi, saj lahko v nasprotnem primeru doživi poraz. Skušali bomo nuditi dober odpor in potem nam bo morda uspelo presenečenje.”

Po Andloviču je svoja pričakovanja o prihajajočem turnirju izrazil še trener ženske ekipe Calcita iz Kamnika Gregor Rozman, ki se ni mogel izogniti vprašanju, kaj za njegovo ekipo pomeni sprememba na mestu podajalke. Na ta izziv je odgovoril naslednje:”Zanimivo vprašanje. Strinjam se s tezo, da je menjava na mestu organizatorke nekaj, kar je naša ekipa potrebovala. Ali bo to zadostovalo, da dosežemo tisto, po kar smo prišli, pa bomo videli. To bomo morali pokazati na igrišču, kar bo vse prej kot lahka naloga, saj igramo proti favorizirani ekipi, ki nas je v letošnjem prvenstvu edina premagala. Za nameček pa bo imela še prednost domačega terena. Ob tem pa ne smemo pozabiti, da se tekma začne z 0:0, zagotovo pa bomo imeli tudi mi svoje priložnosti.”

Novinarska F4

Foto: OZS

Rozmanov nasprotnik na klopi Formule Formis Matevž Kamnik se na Rozmanove izjave odzval z besedami, da se trenerja nasprotnih ekip ponavadi ne strinjata ter poudaril, da je njegova ekipa z uvrstitvijo na zaključni turnir najboljše četverice že dosegla zastavljeni cilj. Po Kamnikovih besedah je zdaj vse odprto, zato bodo tudi njegovi varovanci jutri šli na zmago. Najbolj znano ime na tiskovni konferenci je bil zagotovo nekdanji odbojkar in trenutni trener odbojkaric Nove KBM Branik Samo Miklavc, ki je izrazil mnenje, da so se vse štiri ženske ekipe zagotovo zasluženo uvrstile med najboljše štiri. Miklavc je še povedal, da se tudi njemu zdi zelo dobro, da so organizacija takšnega turnirja dobile Hoče, saj imajo po njegovem eno izmed boljših občinstev v Sloveniji. Izrazil je tudi pričakovanje, da bodo zaradi bližine Maribora njegove varovanke deležne dodatne podpore s tribun.

Po trenerjih so do besede prišli še igralci oz. igralke. Odbojkar iz Hoč Miha Planinšič je o vzdušju v njegovi ekipi povedal, da s soigralci zadnje dni zelo dobro trenirajo. Kljub temu da je za Hočane že uvrstitev v polfinale velik uspeh, je Planinšič dejal, da bodo poskušali prikazati svojo najboljšo igro in premagati znamenitega tekmeca iz Ljubljane. Po Planinšiču sta na vrsto prišli še Tina Grudina, odbojkarica Calcita in Ana Pehnec, kapetanka Formule Formis. Grudina je povedala, da je soigralkami osredotočena zgolj na polfinalno tekmo. Po njenem mnenju je glavna prednost Kamničank “kemija”, ki se je vzpostavila v ekipi. Pehnečeva pa je dejala, da je pokal specifično tekmovanje, v isti sapi pa je dodala, da njene soigralke ne čutijo pretiranega pritiska pred jutrišnjo tekmo. Povedala je še, da bi bila zmaga za njeno ekipo zgolj češnja na torti.

Primož Soban

december 20, 2017

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    december 2017
    P T S Č P S N
    « Nov   Jan »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031