Nogomet, Šport

Generalka pred Spartakom ni uspela

Nogometaši Maribora so na tekmi 8. kroga Prve Lige Telekom Slovenije sinoči gostili osmouvrščeno ekipo lige Celje. Za boljšo popotnico pred sredino tekmo Lige prvakov z moskovskim Spartakom bi Mariborčanom še kako prav prišla zmaga, toda sinoči pred 3000 domačimi navijači niso uspeli premagati Celjanov.

Uvodne minute so minile v znamenju igre med obema kazenskima prostoroma. V 6. minuti so si prvo obetavno priložnost priigrali Mariborčani, vendar Bohar na koncu ni uspel sprožiti resnejšega strela proti celjskim vratom. V 10. minuti je sledila prva nevarnejša akcija Celjanov, a poskus Požeg Vancaša je Handanović zanesljivo ubranil. Šest minut kasneje je za vijoličaste do priložnosti prišel Mešanović, vendar je njegov poizkus celjski vratar Jurhar z lahkoto ubranil. V 20. minuti so po desni strani kazenskega prostora ponovno lepo kombinirali Mariborčani, a je strel Bajdeta blokiral eden izmed celjskih nogometašev. Mariborčani so postopno pričeli prevzemati pobudo. 8 minut kasneje je po napaki v celjski obrambi s kakšnih 18 metrov streljal Tavares, vendar je žoga zletela čez gol. Zatem je sledil še poizkus Mešanovića, vendar tudi on ni bil dovolj natančen. Nato je sledil še poskus Celjanov, natančneje Križana, ki pa tako kot njegovi tekmeci v vijoličastem ni zatresel mreže mariborskega vratarja Handanovića. V 39. minuti so si lepo priložnost ponovno priigrali domači, a žoga po podaji Bajdeta in strelu Vilerja zopet ni zadela cilja. Minuto kasneje je sledil še poizkus Ogrinca, ki pa je prav tako meril visoko čez gol. V 44. minuti so bili gledalci v Ljudskem vrtu priča novemu strelu Tavaresa z glavo, toda mariborski kapetan je meril naravnost v naročje gostujočega vratarja Jurharja.

IMAG0644

Foto: Primož Soban

V drugem delu so bili gostje enakovreden tekmec vijoličastim, a sta mreži ponovno mirovali. Do prve omembe vredne priložnosti so ponovno prišli domači nogometaši, toda žoga se je v 58. minuti po strelu Tavaresa skotalila mimo desne vratnice. V 63. minuti je do priložnosti spet prišel Rudi Požeg Vancaš, mariborski branilci pa so žogo izbili v kot. V drugem polčasu so bili Mariborčani podjetnejši tekmec, vendar so bili precej nenatančni pri zaključnih podajah. Ob tem pa moramo poudariti, da bi v 90. minuti lahko vodilni zadetek dosegli tudi gostje iz Celja, a je Gatarič iz kakšnih sedmih metrov zgrešil cilj. V sodnikovem podaljšku so vijoličasti uprizorili še zadnji juriš proti gostujočim vratom, vendar so Mešanović, Tavares in Viler zapravili priložnosti za zmago in tako se je tekma končala brez zadetkov.

Kot zanimivost moramo izpostaviti dejstvo, da je prvič po vrnitvi v Ljudski vrt v vijoličastem dresu zaigral Dare Vršič, a je že po nekaj minutah igre začutil bolečine v kolku in je moral z igrišča. Za kako hudo poškodbe gre, še ni znano.

Izjavi po tekmi:

Dušan Kosič, trener Celja: “Mislim, da smo videli zanimivo srečanje, na katerem pa žal ni bilo zadetkov. Za našo ekipo lahko rečem, da smo v prvem polčasu precej trpeli, saj je bil Maribor precej boljši. V drugem polčasu smo uspeli vzpostaviti ravnotežje na igrišču in si pripraviti nekaj priložnosti. Z drugim delom sem bolj zadovoljen, vendar menim, da moramo določene stvari še popraviti, čeprav sem z rezultatom zadovoljen. Mariboru želim vso srečo na sredini tekmi proti Spartaku.”

Darko Milanič, trener Maribora:”V prvem polčasu smo dominirali, malo nam je manjkalo, da bi dosegli zadetek, a smo bili v zaključkih akcij preveč nenatančni. V drugem polčasu se je tekma odprla, saj je bilo bistveno več prostora na obeh straneh. Nasprotnik je bil nekajkrat nevaren iz protinapadov, vendar so naši igralci tovrstne situacije dobro razčistili. Ob koncu smo se ponovno znašli v priložnosti, da bi lahko tekmo dobili, a se nam na žalost ni izšlo.”

Maribor: Handanović, Šuler, Rajčević, Milec, Viler, Vrhovec (77. Vršič), Ogrinec (64. Kabha), Bohar, Bajde (75. Kramarič), Tavares, Mešanović

Celje: Jurhar, Džinić, Travner, Vidmajer (81. Cikaqi), Brecl, Pišek, Štraus (49. Pungaršek), Žinko, Požeg Vancaš, Dangubić, Križan (57. Gatarič)

Rumeni karton: Milec (18.), Kabha (82.); Štraus (45.), Pišek (90.)

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

Primož Soban

september 9, 2017

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    september 2017
    P T S Č P S N
    « Avg   Okt »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930