Dogaja se, Naše mesto in okolica

Sredi Maribora obešali umazano perilo

Danes je na Trgu Leona Štuklja pod okriljem združenja Epeka potekal dogodek pod naslovom The dirty laundry of Maribor (Umazano perilo Maribora). Namen projekta je bil, da bi občanke in občani Mestne občine Maribor na kose umazanega perila napisali svoje pripombe in pohvale na račun aktualne oblasti v mestu Maribor. Projekt je nastal na podlagi ideje Nickyja Cionoiuja, Belgijca, ki v okviru t.i. EVS programa, kot prostovoljec deluje v okviru Epeke.

the dirty laundry 1

Foto: EPEKA

Cionoiu je o dogodku povedal naslednje: “Dogodek je bil zasnovan z namenom odprtja širše razprave o skritih težavah in problemih, ki tarejo ljudi. Menim, da se v javnosti o tem premalo govori, zato sem se odločil, da bom ljudem dal priložnost, da svoje mnenje enostavno napišejo na kos umazanega perila. Občinski veljaki sedijo v svojih pisarnah in sploh nimajo stika s svojimi volivci. Zdaj imajo možnost, da se seznanijo s težavami ljudi ter na ta način tudi najdejo rešitev, kako tovrstne težave rešiti.”

the dirty laundry 2

Foto: EPEKA

Med samim dogodkom je sicer nekaj mimoidočih izrazilo nestrinjanje s tovrstnim načinom artikulacije mnenj. Lahko rečemo, da je bilo na splošno zaznati precej negativnega ozračja, ki trenutno vlada  v mestu. Kljub izrečenim težkim besedam, pa vseeno upamo, da Maribor vendarle “še ni tak fejst nor,” kot poje Zoran Predin.

Primož Soban

februar 21, 2017

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    februar 2017
    P T S Č P S N
    « Jan   Mar »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728